Tema acestei zile pentru noi cei din Agârbiciu a fost „mulțumirea în simplitate”. Ne încântă bunătatea lui Dumnezeu, binecuvântările sale cu roade ale câmpului, cu sănătate dar și binecuvântările spirituale dar vom putea mulțumi vreodată îndeajuns?

Am ajuns la concluzia că nu li că de fapt nu ni se cere asta. Ni se cere mai degrabă să avem o inimă mulțumitoare și recunoscătoare decât să plătim un preț. De aceea, noi cei din Agârbiciu ne-am hotărât să lucrăm la acest capitol al vieții noastre.

O inimă mulțumitoare transmite mesajele:

  • Că  suntem în voia lui Dumnezeu – „Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.„
  • Că suntem vegheatori în rugăciune – „Stăruiţi în rugăciune, vegheaţi în ea cu mulţumiri.„
  • Credem că Dumnezeu e mai mare decît orice nevoie – „Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.”
  • Recunoaştem  cine e în control – „Dar mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruinţa prin Domnul nostru Isus Hristos!„
  • Că ştim cine poartă de grijă – „Să nu fiţi iubitori de bani. Mulţumiţi-vă cu ce aveţi, căci El însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.